dimecres, 13 de març del 2013

LA PS4!

PS4 o PlayStation 4 és oficial. Sony l'acaba d'anunciar tancant així tots els rumors que hem anat llegint al llarg de tots aquests anys. Va ser el 2006 quan els japonesos van presentar la seva tercera consola, i és el 2013 quan sorgeix la seva hereva: donem-li la benvinguda a PS4
PS4, el seu nou maquinari

Es confirmen els rumors i PS4 es basarà en l'arquitectura x86, tot i que encara no han especificat sobre què processadors. Us recordo que es parlava d'un processador AMD 'Fusion' de vuit nuclis amb certes modificacions per aconseguir més eficiència, encara que aquest punt no ha estat confirmat encara per la companyia.

PS4 especificacions oficials

En l'apartat gràfic estarem davant d'una GPU heretada de PC. Enhanced PC GPU, remarca Sony, i segons sembla en les primeres donem està mostrant un excel · lent potencial pel que fa a les seves capacitats com GPGPU.

Els altres dos dades confirmades són els 8 GB de memòria RAM "unificada", de tipus GDDR5 i el disc dur tradicional, encara que suposem que com en l'últim model de PS3 també hi haurà SSD disponibles.

Sony PS4


Per millorar la velocitat del sistema i l'experiència d'ús, PS4 incorpora un xip 'secundari que s'encarregarà d'executar tasques en segon pla o quan la consola està en suspensió.PS4 logo

Després de dues hores de presentació Sony no ha mostrat ni una cantonada de la consola, encara que sí ha confirmat que la data de llançament de PS4 se situa en el nadal de 2013. Segurament a E3 (11 a 13 de juny) donin més informació ... i esperem que sí podem veure físicament
DualShock 4 amb noves funcions

I heus aquí l'altra gran novetat. Una consola acompanyada del seu comandament, el nou DualShock 4 que guanya un apel · latiu: with touchpad. El comandament d'PS4 incorporar un ratolí tàctil a la part superior, i en vista del poc ensenyat al streaming sembla que es confirma el mateix disseny dels últims rumors.

DualShock 4


DualShock 4

Una novetat que s'intuïa encara no havia estat vista és un botó superior per compartir contingut. Partides, captures de pantalla i molt més. Nota desapareixen els clàssics Start / Select i ocupen el seu lloc dos nous Option i Share, amb diferent forma i situats en els laterals del touchpad. També com a novetat no abans coneguda ens trobarem amb una sortida d'àudio que, segons Sony, s'utilitzarà per connectar uns auriculars amb micròfon i així augmentar les possibilitats de l'usuari. També han confirmat que PS4 inclourà uns al costat de la pròpia consola, encara que ni tan sols han mostrat imatges i molt menys han especificat quin model o característiques tindran.

Si us fixeu en la part posterior del comandament trobareu un panell LED capa d'il · luminar en múltiples colors per identificar l'usuari. Sony indica que si per exemple el nostre personatge vesteix de blau, la barra es luminarà en blau, si un segon jugador Vieste vermell, llavors el color variarà.

Sony PS4

Curiosament PS4 inclourà una barra de sensors estil Kinect que farà les funcions de càmera 3D i permetrà rastrejar els moviments del DualShock 4, mantindrà compatibilitat amb PS Move (ara amb major sensibilitat) i fins i tot obre noves possibilitats d'ús amb el nou comandament.
Galeria de fotos

T'ho expliquem tot sobre el nou DualShock 4, el nou comandament de PS4.
Nous serveis

Sony també renovarà que fa a la comunitat. La llista d'amics, tota la seva informació i un punt curiós: podrem veure en temps real les partides dels nostres contactes. Tota la interfície ha millorat notablement i ara es mostra en una sèrie de petites finestres que ens recordaran a les tils de Windows Phone.

Interfície PS4


Sony Tiles

Per compartir aquesta partida simplement bastarà amb prémer el botó 'Share' del DualShock 4 i llavors l'emissió es publicarà al nostre perfil. I atenció, una dada important: tal com s'esperava, PS4 serà retrocompatible amb anteriors consoles mitjançant els serveis de Gaikai en streaming, tipus OnLive. Falta conèixer els detalls més concrets que entenem es confirmaran en el proper E3 a mitjans d'any.

PS4 Gaikai demo

PS Vita i PS4 tindran una relació molt estreta, i en ella també comptaran els tablets i smartphones de la marca japonesa. Per exemple podrem jugar des de la portàtil als jocs de la 'germana gran' a través de streaming de vídeo, mantenint la seva qualitat gràfica. Esperem que el retard proporcionat per una xarxa local no tingui gran impacte.

Per descomptat es mantenen multitud de serveis de tercers (Netflix, Hulu, Amazon, Facebook, etc.) Que apareixeran en el nostre escriptori, així com la relació del propi usuari amb el 'món connectat': xarxes socials (Facebook, Twitter), compartir contingut i molt més. Com diem tota la interfície ha estat renovada gairebé al complet, i encara manté l'essència del que coneixem de PS3 ara mostra molta més informació i té moltes més possibilitats.
Jocs i rendiment gràfic

Sony ha començat la ronda de repàs dels videojocs que aquí, com a bons gamers, almenys gaudirem. El primer és Killzone Shadow Fall, seguit per Drive Club (de cotxes, el rival per a Gran Turisme 6? I amb certes funcions en tablets), un inFamous Second Són exclusiu - i amb bona pinta - per Sony i The Witness, que sembla tret d'un conte infantil i promet puzles arreu. Hi ha molts, molts més títols que ja deixem als nostres companys de VidaExtra amb tots els seus detalls.

PS4 render example

Watch Dogs PS4Una presentació descafeïnada en la qual tot just s'han confirmat el grapat de rumors que es van anar filtrant a les últimes setmanes, i amb la qual encara ens queden molts dubtes per aclarir. Els nostres companys de VidaExtra parlen en profunditat sobre la consola i els seus perifèrics, el nou servei de streaming basat en
Gaikai o els jocs mostrats, encara que per descomptat caldrà estar atents a ells perquè seguiran molt de prop el tema. I a vosaltres, us agrada el vist fins ara? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Quines consoles tens?